Suroviny:
250 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
2 lžičky jemně mleté zrnkové kávy
4 lžičky jemné instantní kávy (půl do těsta, půl do krému)
150 g másla
2 žloutky
celé kávové zrno a hořká čokoláda na ozdobení
krém na slepování (recept najdete TADY)
Postup:
Sypké suroviny důkladně promícháme v míse, přidáme žloutky a máslo a všechno důkladně propracujeme rukama tak, aby nám vzniklo hladké a kompaktní těsto. To necháme v lednici odležet do druhého dne. Poté ho vyválíme (podsypáváme moukou) a vykrajujeme z něho libovolné tvary, které pečeme v troubě rozehřáté na 150 stupňů dorůžova. Po upečení je slepujeme krémem a zdobíme hořkou čokoládou a zrnkem kávy.
Pokud vás zajímá, jak Popelka peče cukroví, podívejte se SEM.
Žádné komentáře:
Okomentovat