středa 5. března 2014

PANENKA OBALENÁ VE SLANINĚ, PANENKA ZAPEČENÁ S MOZZARELLOU

PANENKA OBALENÁ VE SLANINĚ

Suroviny:

2 kousky vepřové panenky (ze střední části, aby se maso propeklo rovnoměrně) 
200 g kvalitní plátkové slaniny
pepř, sůl

Postup:

Maso osolíme, opepříme a zabalíme ho do slaniny. Ze všech stran zprudka opečeme na pánvi, dokud slanina nezezlátne. Pak maso přendáme do pekáčku a pečeme odkryté v předem rozehřáté troubě (cca 200 stupňů) asi 20 minut. Když je hotové, šikmo ho rozkrojíme a podáváme.

PANENKA ZAPEČENÁ S MOZZARELLOU

Suroviny:

vepřová panenka (můžeme použít krajní části, které zbyly z předchozího vaření)
mozzarella
bazalka
pepř, sůl

Postup:

Maso nakrájíme na plátky (kolečka), osolíme, opepříme, z obou stran potřeme olejem a zprudka opékáme na pánvi z každé strany max. 10 minut. Posypeme bazalkou, přiklopíme plátkem sýra, stáhneme oheň a pod pokličkou dusíme ještě 5 minut. Pak přendáme na talíř, ozdobíme čerstvou bazalkou a podáváme.


Žádné komentáře:

Okomentovat